Weekend van de Begraafplaats, 'Een plek vol verhalen' | met onder meer twee prachtige lezingen

Aandacht voor Afscheid | Carla van Hemert

Details

Zaterdag 25 mei 2019 van 16:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Admiraal de Ruyterweg
Papendrecht, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 25 mei 2019

‘Een plek vol verhalen’

De Algemene Begraafplaats Papendrecht neemt op 24 en 25 mei deel aan het jaarlijkse ‘Weekend van de begraafplaats’, met dit jaar als thema ‘Een plek vol verhalen’. Carla van Hemert van Aandacht voor Afscheid organiseert in samenwerking met de gemeente Papendrecht op beide dagen tussen 16 en 20 uur verschillende activiteiten. Met onder meer twee prachtige sprekers:

Vrijdag 24 mei om 19 uur verzorgt Marry Vreeken van ‘Leren verliezen’ een lezing. Marry is rouw en verliesbegeleider.  Wat Marry aanspreekt in het thema rouw en verlies is dat het gaat om de essentie van leven. Ieder van ons krijgt te maken met verlies. Het is belangrijk dat we leren omgaan met zowel kleine als grote verliezen. Het leven is niet maakbaar, we hebben te dealen met onze kwetsbaarheid. Daarom startte zij haar eigen praktijk met de naam ‘Leren verliezen” ( www.lerenverliezen.nl )

Zaterdag 25 mei om 19 uur verzorgt Machteld Stakelbeek een lezing. Machteld is psycholoog, coach, spreker en auteur, zie ook www.machteldstakelbeek.nl . Ze schreef onder meer het boek ‘Dag dood, tot later – een verkenningsgids voor de levenden’. Machteld schrijft en spreekt op een lichte manier, over het vaak zo donkere thema dood. Want, hoe ga je om met het besef dat iedereen vroeg of laat de dood ontmoet? Machteld biedt inzichten en troost met haar benadering over de dood.
 

Kijk voor meer informatie op www. aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl/actueel of bel Carla op 06-24204630

 

Uitnodiging
 U bent van harte welkom om op 24 en/of 25 mei naar de begraafplaats te komen, de toegang is gratis. Heeft u een verhaal over de begraafplaats, over een graf of over een persoon die is begraven of bijgezet op de begraafplaats? Stuur dit dan uiterlijk 17 mei in, zodat het aan de ‘verhalen-rondwandeling’ kan worden toegevoegd.

Komt u naar één of beide lezingen of wilt u aan een begeleidde verhalen-rondwandeling deelnemen? Dan stellen we het op prijs wanneer u zich voor af aanmeldt, zodat we weten met hoeveel belangstelling de organisatie ongeveer rekening kan houden.

Uw verhaal insturen of aanmelden kan via email naar of telefonisch naar Carla van Hemert via 06-24204630.

Wijk
Westpolder - 't Eiland, Molenvliet, Kraaihoek, Middenpolder, Wilgendonk, Oostpolder - de Kooy
Thema
Cultuur en natuur
Leeftijd
6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 - 60, 60 - 90

Over de organisator

Aandacht voor Afscheid | Carla van Hemert
Met 'Aandacht voor Afscheid' wil ik graag voor u van betekenis zijn wanneer u een dierbaar persoon verliest en samen met u een mooi en p...... Lees meer