Details

Dinsdag 6 juni 2023 van 10:00 tot 15:00 uur
Afgelopen
P.S. Gerbrandystraat 31, Papendrecht
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot en met 30 juni 2023

Het Odensehuis is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 10:00 uur tot 15:00 uur. U kunt altijd binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee of om deel te nemen aan een activiteit. Mensen met geheugenklachten of (beginnende) dementie, mantelzorgers, familie en vrienden, iedereen is welkom.

Het Odensehuis Papendrecht is van en voor de mensen die er komen. Vanaf het ontstaan van het Odensehuis in 2009 noemen we daarom iedereen die mee doet met of zonder dementie, mantelzorger, vrijwilliger of buurtgenoot, participant. Gezamenlijk dragen de participanten zorg voor de dagelijkse organisatie en de inhoud van de activiteiten. Hierbij wordt gestimuleerd dat de talenten die u heeft, worden benut. Tijdens de openingstijden is de coördinator aanwezig. Verder draait het Odensehuis volledig op de inzet van mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met dementie zelf. Voor specifieke activiteiten of workshops werken we met kunstenaars of andere zelfstandigen.
Het Odensehuis biedt een gevarieerd en wisselend programma. Maandelijks wordt in overleg met de bezoekers het programma bepaald.

Eigen regie

In het Odensehuis Papendrecht bepaalt u zelf wat u er doet en wanneer u komt. U kunt lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen en aan activiteiten deelnemen.  U kunt zich ook inzetten voor andere mensen met geheugenklachten en dementie door hen op weg te helpen met uw kennis en ervaring.

Er is een kleine bibliotheek waar u rustig een boek kunt lezen of informatie opzoeken. Hoewel er op de dagen dat we geopend zijn iets te doen is, kunt u komen en gaan wanneer het u het beste uitkomt. Dat kan per dag of per week wisselen. Er zijn mensen, die op iedere dag dat we open zijn langs komen, maar anderen komen gericht op een bepaalde dag of komen af en toe naar het Odensehuis Papendrecht. U mag aan iedere activiteit deelnemen, maar het hoeft niet.

Activiteiten

Iedereen die op bezoek komt kan een keuze maken uit de vele activiteiten die beschikbaar zijn.  Een kleine greep uit de mogelijkheden: sjoelen, puzzelen, schilderen, kaarten maken, helpen met klusjes, gezellig met elkaar praten, figuurzagen, textiele werkvormen, bordspelletjes spelen, enz.  Kies vooral iets wat je zelf leuk vindt!

Er wordt gezorgd voor koffie en thee en tussen de middag wordt er een lunch geserveerd.

Er zijn ook een aantal vaste activiteiten, deelname is ook hier vrijblijvend.

Maandag
Bewegen met Sonja en Leo.
Tijd: 11:00 uur in het Odensehuis

Dinsdag

Houtbewerken met David.      

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur in het Odensehuis


Wijk
Westpolder - 't Eiland, Molenvliet, Kraaihoek, Middenpolder, Wilgendonk, Oostpolder - de Kooy, Elders
Thema
Dienstverlening en maatschappij, Ontmoeten, Recreatie en ontspanning
Leeftijd
18 - 50, 50 - 60, 60 - 90

Over de organisator

Odensehuis Papendrecht
Wat is een Odensehuis?Een Odensehuis is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers, en hun familie...... Lees meer