Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtfilmpjes

Hieronder zie je alle filmpjes die je buurtgenoten op deze buurtsite plaatsten.

Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Studenten van het Davinci college (Financiele Beroepen) helpen clienten van Gemiva-SVG met het doen van de belastingaangifte 2017
ALBLASSERWAARD - De eerste aflevering uit de tv serie "De Alblasserwaard" gaat zo een 10,000 jaar terug. Wij gaan terug naar de laatste ijstijd, het Holoceen. De ontwikkelingen van het landschapsbeeld van de Alblasserwaard gaan langzaam vormen te krijgen. Het landschapsbeeld van de Alblasserwaard werd daarnaast gevormd door rivierafzettingen. In de beddingen en langs de oevers van de grote rivieren werden klei en zand afgezet, waardoor deze hoger kwamen te liggen. In deze aflevering spreken wij over hoe een wiel ontstond, hoe de geschiedenis tot leven gebracht wordt en geven een klein overzicht wat u nog verwachten kunt in de volgende afleveringen.
Burgemeester Moerkerke en wethouder Van Eekelen waren zo aardig om de cheque uit te reiken met daarop het resultaat van een inzamelingsactie die in en om Papendrecht werd gehouden voor buurtsuper Maha. De supermarkt aan de Korenbloemstraat 2 in Papendrecht opende eind 2017 en al na drie maanden werd er ingebroken. Er werd niet alleen allerlei apparatuur gestolen maar ook diverse spullen vernield (waaronder de koeling). Voor de uit Syrië gevluchte en hardwerkende eigenaar Rateb Shoufan werd een doneeractie gestart. Na krap een week was het streefbedrag al gehaald dankzij vele meelevende Papendrechters en niet-Papendrechters. Iedereen bedankt voor de donatie!! Rateb gaat nu - in overleg met Herman Nieuwstraten van de Werkbank - bekijken hoe hij het ingezamelde bedrag van 3.000 euro het slimst kan besteden.
PAPENDRECHT – Vrijdagavond 16 maart was er een debatavond in het gemeentehuis met de lijsttrekkers (drie debatrondes) die geleid werd door tv-persoonlijkheid Antoin Peeters.
Inwoners van Papendrecht aan het woord
De Gemeentelijke Belastingdienst Drechtsteden legt in het filmpje uit hoe mensen zonder vermogen of met een laag inkomen kwijtschelding kunnen aanvragen voor hun gemeentelijke belastingen.
De gemeente heeft een nieuwe app waarmee u makkelijk en snel kunt melden dat er iets mis is in de openbare ruimte. De app heeft 'Mijn gemeente'. U kunt eventueel in de app een foto maken en als u gps inschakelt, wordt ook de locatie van de foto meteen doorgegeven. Zo kan de gemeente het snel en effectief oplossen. De app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de Appstore, de Android versie via de Google Playstore. Na het installeren van de 'MijnGemeente' app meldt u uzelf eenmaal aan. In dit filmpje ziet u hoe het werkt:
Pagina's (1): 1