Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtfilmpjes

Hieronder zie je alle filmpjes die je buurtgenoten op deze buurtsite plaatsten.

Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Een inspirerend gesprek met de schoolleiding en 3 kinderen van Kindcentrum Oranje Nassau over de wensen die ze hebben voor een gedeeltelijke nieuwe inrichting van het speelplein. Dit naar aanleiding van het project van de Rotaryclub Papendrecht om geld in te zamelen om speelplaatsen bij scholen te vergroenen. De kinderen legde aan de hand van een tekening uit hoe zij dit op het schoolplein graag zouden willen zien. Zij gingen voor de invulling van een tweetal hutten met een labyrint.
Op zaterdag 23 maart organiseert Rotaryclub Papendrecht een knallend muziekfeest om geld op te halen voor een fantastisch project: groenere schoolpleinen voor Papendrechtse basisscholen. Onder het motto Groen voor Steen gaan de tegels uit de schoolpleinen en komt er groen voor in de plaats. De scholen die aan Groen voor Steen meedoen zijn de Florisschool, Knotwilg, Viermaster, Constantijn, Oranje-Nassau, Leilinde, ’t Kofschip en Koningin Beatrix.
Hoe komt u in contact met uw volksvertegenwoordiger?
Waterschapsverkiezingen 20 maart 2019: stem lokaal! Stel u voor dat een kwart van de zetels van de Tweede Kamer, gemeenteraad of Provinciale Staten gereserveerd waren voor het bedrijfsleven en dat zij daardoor alle speelruimte kregen om hun eigen belangen te verdedigen en maar door te kunnen gaan met vervuilen en vergiftigen….. Wie zou hier niet stijl van achterover vallen? Toch is juist dit het ondemocratische verhaal binnen de waterschappen. En daardoor is de situatie zo dat de burger betaalt, maar het bedrijfsleven bepaalt. Dat vinden wij oneerlijk en onacceptabel. Als funderingen van de huizen van inwoners gaan scheuren door de lage stand van het grondwater, wie draait dan weer op voor die duizenden euro’s herstelkosten? Juist ja… de inwoner zelf. Dat is onrechtvaardig. Lijst 2, de combinatielijst van twee lokaal gerichte partijen, de Algemene Waterschapspartij AWP en Lokale Regiobelangen Rivierenland LRR, zet zich daarom in voor een eerlijke verdeling van de lasten, zodat de vervuiler gaat betalen en de lasten voor inwoners niet verder hoeven te stijgen. Kiest u voor ons op 20 maart 2019? Stem lijst 2: AWP en LRR niet politiek, wel lokaal. Speerpunten AWPenLRR niet politiek, wel lokaal Wij hebben voor de komende verkiezingen 6 speerpunten geformuleerd. Klik op de de speerpunten hieronder voor meer informatie. 1. Samen met inwoners het waterbeleid vormgeven 2. Belasting voor u als inwoner niet omhoog 3. Wateroverlast door hoosbuien en droogte slim aanpakken 4. Geen vervuiling in ons water 5. Plezier met water 6. Democratisch bestuur Onze kandidaten vormen een mix van vertegenwoordigers van lokale partijen uit het gebied en deskundigen op alle gebieden van het waterschap. Zie al onze kandidaten hier. Volg ons ook op Social media: AWP en LRR, niet politiek, wel lokaal @AWPenLRR en @WaterschapLokaal Download ons volledige verkiezingsprogramma via deze weblink https://www.onafhankelijkpapendrecht.nl/2019/03/17/waterschapsverkiezingen-20-maart-2019-stem-lokaal-awpenlrr-niet-politiek-wel-lokaal/
De Provinciale Staten verkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart 2019. Ruud Lammers is kandidaat namens de Lokale Partijen Zuid-Holland. Stem op Ruud Lammers LPZH Lijst 16 Plek 10.
Spreeuwenballet Papendrecht
Het is weer bijna NLDoet! Op 15 en 16 maart zijn er weer allerlei leuke klussen in Papendrecht die u als vrijwilliger voor één dag kunt doen! Ook de wethouders en burgemeester van Papendrecht helpen dit jaar weer een handje mee om Papendrecht een stukje mooier te maken. Doet u ook mee? Op www.nldoet.nl vindt u een overzicht van de vele klussen in Papendrecht! Wat u ook doet, u maakt altijd wel iemand blij!
Wethouder Corine Verver doet in een kort filmpje een oproep: ontvangt u een uitnodiging om mee te denken of mee te praten? Geef er dan gehoor aan en draag uw eigen steentje bij aan ons mooie Papendrecht!
Pagina's (1): 1