Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Papendrecht meldt zich aan voor drie Mini-bossen: steun deze actie!

5 april 2019


Papendrecht kan zich aanmelden voor de aanleg van drie minibossen. Een prachtige kans om te vergroenen op een praktische manier die al uitvoerig is getest.
Wat is een mini-bos (of zgn. Tiny Forest)?
Een mini-bos is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek of organiseren hier de buurtbarbecue. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De gemeente kan zich aanmelden voor de aanleg van drie minibossen! De gemeente Papendrecht kan als partnergemeente bij de aanleg van de minibossen zelfs € 2.000,- per minibos besparen op de kosten.
Vandaar dat aanmelding loont!
Als Tiny Forest partnergemeente leg je samen met IVN, scholen en buurtbewoners drie Tiny Forests aan binnen je gemeentegrenzen. Als de aanmelding van Papendrecht succesvol verloopt kan het eerste minibos al in november 2019 worden aangelegd. Wij roepen het College van B&W op om de gemeente Papendrecht aan te melden voor de aanleg van drie minibossen in de gemeente. Wij hopen dat jullie hier steun aan willen geven!

Stuur de gemeente een e-mail als steun voor de aanleg van 3 minibossen:

Papendrecht kan zich aanmelden voor de aanleg van drie Mini-bossen

Deel dit bericht!