Menu

Gemiva is een organisatie waar mensen met een beperking ondersteuning en begeleiding vinden. Dit kan op het gebied van dagbesteding, wonen en zorg zijn. In Papendrecht (Drechtsteden) zijn wij aktief met de sociale wijkwinkel Fideel, voor en door clienten en vrijwilligers gerund.

Maarten Harpertsz. Trompweg 235, Dordrecht

0786323644
yvonne.van.der.kruit@gemiva-svg.nl
gemiva-svg.nl

maandag 09:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten
Spreek je boodschap in en we bellen je terug!

Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

"Samen maken we het verschil" dat is ons motto/visie

Ambulante Dienst Waardenland Volwassenen ondersteunt mensen met een beperking. Die beperking kan een lichte verstandelijke beperking zijn, een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Ook mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving kunnen terecht bij de Ambulante Dienstverlening Waardenland. De ondersteuning bieden de medewerkers van Ambulante Dienst Waardenland zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënten, die vrijwel allemaal individueel wonen. Soms is er sprake van een bijkomende problematiek, zoals autisme of een psychiatrische stoornis. Doel van de begeleiding is dat cliënten hun leven zo veel mogelijk zelfstandig kunnen vormgeven. 

In Papendrecht geven wij ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen. Dit gebeurt vanuit de WetMaatschappelijkeOndersteuning (WMO).


 • Je wilt zo zelfstandig mogelijk leven. Op je eigen plek je eigen keuzes maken. Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je terecht bij de Gemiva-SVG Groep. Onze ambulante begeleiders bieden individuele begeleiding, zodat je de regie over je eigen leven kunt (blijven) voeren.

  De Ambulante Dienst ondersteunt mensen met een beperking. Die beperking kan een licht verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel zijn. Samen kijken we naar je hulpvraag en zoeken we naar oplossingen die voor jou werken.

  Ondersteuning

  Bij ons kun je terecht voor ondersteuning bij knelpunten in je dagelijks leven. Je kunt denken aan:

  de administratie;
  het structureren van de dag/week
  het aanvragen van hulpmiddelen;
  het organiseren van het huishouden;
  het aanleren van vaardigheden;
  het opbouwen en onderhouden van sociale contacten;
  contacten met officiële instanties;
  de opvoeding van kinderen.
  Het doel van de begeleiding is dat cliënten hun leven zo veel mogelijk zelfstandig kunnen vormgeven. De hulpvragen zijn zeer divers en liggen op praktisch, financieel, pedagogisch en/of psychosociaal gebied. De medewerkers ontlasten het gezin door een deel van de zorg op zich te nemen en activiteiten met de partner of het kind te ontplooien. De Ambulante Dienst kan ook verstandelijk gehandicapte ouders met kinderen ondersteunen.


    Binnen Gemiva is er ,in het kader van de participatie wet,        het leerwerkbedrijf  actief binnen bijvoorbeeld de kinderboerderij, bij VV Drechtstreek.  


Laatste berichten

Zaagvrijwilliger gezocht

Zaagvrijwilliger gezocht

Yvonne van der Kruit (Gemiva-SVG: Ambulante Dienstverlening Waardenland) 7 januari 2019

Bij de Groenderij zijn we opzoek naar een zaagvrijwilliger. Bent u of kent u iemand die handig is met een elektrische kettingzaag en opzoek is naar een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen? Wij komen graag in...

Lees verder
Werkbezoek van wethouder aan Variant

Werkbezoek van wethouder aan Variant

Yvonne van der Kruit (Gemiva-SVG: Ambulante Dienstverlening Waardenland) 5 januari 2019

Wethouder Corine Verver komt op 17 januari een ochtend meewerken op AC Variant. We wensen haar veel werkplezier toe. ...

Lees verder
Theatervoorstelling Lastige ouders; voor ouders met een kind met een beperking en voor begeleiders (30 oktober in theater de Willem)

Theatervoorstelling Lastige ouders; voor ouders met een kind met een beperking en voor begeleiders (30 oktober in theater de Willem)

Yvonne van der Kruit (Gemiva-SVG: Ambulante Dienstverlening Waardenland) 3 oktober 2018

De theatervoorstelling wordt georganiseerd door de Gemiva-SVG voor ouders met een kind met een beperking en de begeleiders. Hoe is het om binnen een gezin met de dagelijkse zorg van een kind met beperking om te gaan....

Lees verder
Hersenz, behandeling bij Niet-Aangeboren-Hersenletsel

Hersenz, behandeling bij Niet-Aangeboren-Hersenletsel

Yvonne van der Kruit (Gemiva-SVG: Ambulante Dienstverlening Waardenland) 31 juli 2018

De behandeling van Hersenz bij activiteitencentrum Spoorzicht in Dordrecht is er voor mensen met hersenletsel. Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Bent u...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van Gemiva-SVG: Ambulante Dienstverlening Waardenland »