Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu
Terug

Nieuws:

Ook brugklasleerlingen van de Willem bezochten Game On Drechtsteden

Marijke Klunder, (Willem de Zwijger)
6 juni 2018

Voor de tweede keer organiseerde FME, de ondernemersorganisatie voor technologische industrie, op 4 en 5 juni deze manifestatie op de schaatsbaan in Dordrecht.

Waren er twee jaar geleden zo’n 1200 bezoekers, nu waren het er ruim 400 méér.

Om jongens en meisjes enthousiast te maken voor werk in de techniek, hadden 25 bedrijven uit de regio Drechtsteden vijf pleinen ingericht waarop allerlei technische proeven uitgevoerd konden worden, zoals programmeren, met een simulator een schip besturen, samenwerken met cobots, virtueel lassen en een compressor bouwen.

Vanuit alle hoeken is enthousiast gereageerd op dit initiatief. Femke van Stralen, docent techniek op het Willem de Zwijger College, zegt: “De leerlingen vinden op Game On vooral het zelf maken en doen erg leuk zoals 3d-tekenen, Virtual Reality, varen op een marineschip en de jongens worden natuurlijk heel enthousiast van de robots.”

Marco Kirsenstein van FME is heel blij met de grote opkomst en het enthousiasme waarmee leerlingen met techniek aan de slag gingen.  “In 2030 hebben we een tekort aan 120.000 technici. Op deze manier willen we leerlingen op jonge leeftijd al in aanraking laten komen met techniek om hen zo een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst!”

Milan Scheurwater uit 1Q had de hoogste score!

Reacties