Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Over

Landwinkel,boomgaard, Ponyplus, bijenstal, zorgboerderij, ontvangstruimte, bierbrouwerij

Groepen en organisaties

Onderaan de dijk langs de Merwede treft u nog een landelijk stukje Papendrecht. In onze boomgaard worden op natuur – en milieuvriendelijke wijze, met veel aandacht voor smaak, fruitsoorten zoals appels, peren, pruimen en kersen geteeld. Een deel van deze oogst wordt ambachtelijk verwerkt tot jam, sap en saus. Daarnaast worden in onze eigen brouwerij, ‘Brouwerij de Heerlijkheid’ smaakvolle speciaalbieren gebrouwen. Dit alles en nog veel meer wordt in onze winkel, Landwinkel de Fruitheerlijkheid verkocht. Van fruit en groenten tot cadeaupakketten en jam – het assortiment is uitgebreid. Een assortiment wat ook bestaat uit biologische producten.
De nieuwste tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij. Vanaf 1 maart 2018 zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten.
Ponyplus is een jong bedrijfsonderdeel waar de welzijn van de paarden voorop staat. Ponyplus is gespecialiseerd in omgangslessen met paarden/pony's. Veel van de basis van de relatie tussen paard en mens wordt gelegd naast het paard. Om pas daarna in goed wederzijds vertrouwen aan de rijtechnieken te gaan werken op het paard. Ponyplus is zeer geschikt voor kinderen die veel over en van pony's willen leren op een vriendelijke manier. Bij ons worden er voorbereidingslessen gegeven. Door kleine aanpassingen in de omgang kan je al een enorm verschil krijgen in de reactie van een paard.
Planten, stekjes of zaden weggooien? Nee! Breng ze voortaan naar de ruiltuinen en maak een ander blij. Met ruiltuinen maken we Papendrecht nog een stukje groener. Lekker duurzaam!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.