Menu

Uitgelicht:

Festival voor de Democratie

Leni van Mourik (Gemeente Papendrecht)
9 maart 2018

Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart: Festival voor de Democratie Papendrecht

Ervaar de werking van de lokale democratie tijdens het Festival voor de Democratie. Dit wordt gehouden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018. Op vrijdagmiddag kunnen jongeren debatteren over onderwerpen die hen bezighouden en over Papendrecht. Alle Papendrechtse jongeren van 12 t/m 17 jaar hebben een stembiljet ontvangen met een brief van de burgemeester. Het jongerendebat en de jongerenverkiezing is vrijdagmiddag tussen 15 en 17 uur.  De Papendrechtse muzikant/rapper/artiest Jermaine zal het debat na afloop op een voor hem kenmerkende manier samenvatten.

Vrijdagavond is er een debatavond (drie debatrondes) die geleid wordt door tv-persoonlijkheid Antoin Peeters.

Op zaterdag 17 maart  is er - met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart - een politieke markt op de Markt/Veerpromenade. Verder is op het marktplein het wagenpark van de gemeente De gemeente houdt op zaterdag Open Dag met de mogelijkheid tot een rondleiding.

Ook is tijdens deze twee dagen in het gemeentehuis een door jongeren gemaakte foto-expositie te bewonderen waarbij zij via foto's de eenentwintig trends van de toekomst verbeelden.

De gemeente zorgt voor een hapje, drankje en entertainment voor jong en oud. In deflyer leest u het programma met de tijden. De flyer wordt de komende dagen huis aan huis in Papendrecht verspreid, behalve bij brievenbussen met een ja/nee of nee/nee sticker.
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018 is het Festival voor de Democratie in Papendrecht

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »