Menu

Uitgelicht:

Geslaagde start Papendrechts Gezondheidscafé

Karin Verlinde (Sterk Papendrecht )
10 maart 2018

Op dinsdag 6 maart was er voor de eerste keer een avond van het Papendrechts Gezondheidscafé in de bibliotheek. Diëtiste mevrouw Willy Gilbert gaf voorlichting over de invloed van goede voeding op de gezondheid. Feiten en fabels over koolhydraten, vetten, eiwitten en zout kwamen tijdens haar praatje voorbij. Aan het eind van de avond waren de bezoekers een stuk wijzer geworden over wat zij zelf kunnen doen om goed, smakelijk en gezond te eten.

Het tweede deel van de avond was ingeruimd voor het verder praten in kleine groepjes. Er werden ervaringen en tips uitgewisseld, en er was alle ruimte voor vragen aan mw Gilbert en aan de deskundigen van de patiëntenverenigingen.

Het Gezondheidscafé is bedoeld voor alle mensen met een chronische aandoening, zoals COPD, hart- en vaatproblemen en diabetes. De bijeenkomsten worden georganiseerd door drie patiëntenverenigingen (het Longfonds, de Harteraad en Diabetes Vereniging Nederland). Ook de Zorggroep ZGWA en Sterk Papendrecht zijn betrokken bij de organisatie.

Mensen worden via huisartsen en praktijkondersteuners geïnformeerd, maar uiteraard zijn andere belangstellenden ook van harte welkom. Het volgende gezondheidscafé is op 29 mei en gaat over medicijngebruik (zie ook de agenda op deze website).

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »