Menu

Uitgelicht:

Jaarlijkse bijeenkomst Papendrechtse ZAPperss

Leni van Mourik (ZAPpers Papendrecht)
5 maart 2018

Vrijwilligers ontmoeten vrijwilligers 


In Papendrecht zijn 215 zwerfafvalpakkers (ZAPpers) actief. Met elkaar leveren wij een grote bijdrage aan het verminderen van zwerfvuil in Papendrecht. Jaarlijks rapen we meer dan 5.500 volle afvalzakken zwerfafval op. Zwerfafval bestaat uit allerlei materiaal wat wij,  al of niet bewust, laten vallen in de openbare ruimte. Plastic, blikjes, flesjes, papier, peuken en hondenpoep en nog veel meer, het ligt in onze straten, parken en bermen. Als Papendrechtse ZAPpers proberen we keer op keer het zwerfvuil te laten verminderen. De grootste winst kan echter behaald worden als wij met elkaar het afval netjes weggooien, dus in de afvalbak.  


Dit jaar waren de ZAPpers uitgenodigd bij Natuur en vogelwacht De Alblasserwaard. Na een warm welkom met koffie, thee, chocomel en een overdadig koekjesbuffet nam wethouder Joke Reuwer het woord. Zij gaf de aanwezige ZAPpers een groot compliment voor al hun inzet en nam letterlijk haar hoed voor hen af. Alle aanwezigen konden daarna kiezen uit verschillende workshops zoals een duurzaamheidswandeling, een lezing over de Alblasserwaard of een voederhuisje knutselen.  Wij ZAPpers voelden ons erg welkom bij de Natuur en vogelwacht De Alblasserwaard. Dit was zeker te danken aan de inzet van de vrijwilligers van deze organisatie. Na afloop kreeg iedereen ook nog een  leuk presentje mee.

Wilt u ook ZAPper worden? Wij zijn daar heel blij mee! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar wijkgerichtwerken@papendrecht.nl De gemeente neemte dan contact met u op, registreren u op een lijst en voorzien u van materiaal zoals een afvalgrijper, handschoenen en afvalzakken Vergeet u niet in te schrijven op PuurPapendrecht en wordt lid van de ZAPpersgroep.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »