Ons online dorpsplein


Welkom op het online-dorpsplein PuurPapendrecht!

Doe je ook mee?

PuurPapendrecht.nl biedt als online dorpsplein heel veel mogelijkheden. Het is een interactieve website, van en voor en door bewoners waarmee je elkaar op een leuke en ongedwongen manier kunt ontmoeten, elkaar kan helpen of iets kan delen. Alle informatie op deze website is gratis en vrij opvraagbaar voor iedereen uit Papendrecht. Je kunt zelf nieuwsberichten, artikelen, foto's, filmpjes en activiteiten op de site zetten. En wie weet, kun je iemand de helpende hand bieden. Je kunt ook hulp vragen: voor jezelf of voor het organiseren van een buurt barbeque of andere activiteit in je wijk.

Je kan alles bekijken zonder je aan te melden. Kijk gerust een beetje rond.

De mogelijkheden van PuurPapendrecht

Op de voorpagina zie je een overzicht van wat er in je buurt allemaal te vinden is. Je ziet bijvoorbeeld of iemand hulp nodig heeft of aanbiedt en je kan in de agenda kijken wat er allemaal te doen is. Het is heel makkelijk om zelf dingen en hulp bij vraag en aanbod aan te bieden of te zoeken, activiteiten op de agenda te plaatsen of een dienst per prikbordadvertentie bekend te maken. Iedereen mag buurtfoto’s, buurtfilmpjes en buurtverhalen plaatsen. En ook buurtverbeteringen kun je hier aangeven. Al deze informatie en nog meer vind je ook of op de buurtradar (kaart).  

Buurtmail en meedoen

Je kan alles bekijken zonder je aan te melden. Via de buurtmail kun je op de hoogte blijven van alle activiteiten en ontwikkelingen op PuurPapendrecht.nl. Je kan zelf kiezen hoe vaak en welke informatie je in de buurtmail wilt ontvangen.

Dat kan door een profiel aan te maken en je bijvoorbeeld aan te melden voor de buurtmail. Actief meedoen kan ook. Door bijvoorbeeld te reageren op berichten van anderen, lid te worden van een groep of een eigen groep aan te maken rondom een thema.

PuurPapendrecht is ook interessant voor clubs, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven

Iedereen die een profiel heeft aangemaakt kan ook een groep aanmaken. Rondom een bepaalde thema of hobby, als club of vereniging, als wijk- of dorpsraad, maatschappelijke organisatie of bedrijf. Iedereen mag deel uitmaken van deze online-community.

Welke vragen heb je?
Voor meer vragen over de functies en het aanmelden, kun je kijken op de pagina Veelgestelde Vragen. Ook kun je via een digitaal formulier contact met ons opnemen.

Welkom

Op PuurPapendrecht kun je veel zien zonder je aan te melden. Maar als je echt wil meedoen, maak je gratis een eigen profiel aan. Je kunt dan de buurtmail ontvangen, persoonlijke berichten maken en reageren. Een profiel aanmaken gaat heel makkelijk via de blauwe knop rechtsboven: ‘Schrijf je in’ . Voor een veilige omgeving, ook online, gelden voor ons belangrijke waarden zoals vertrouwen, betrokkenheid met elkaar en plezier. Meer daarover lees je in de spelregels.