Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Ruiltuinen in Papendrecht
11 april 2019

Bezig met de tuin? Start met ons de ruiltuinen!

Vanaf deze week heeft Papendrecht op twee locaties een ruiltuin. Op initiatief van Jaap Hoogeveen gaan De Tuin van De Spil en de Stichting De Heerlijkheid Zorgt starten met “Ruiltuinen in Papendrecht”. Op de locatie van de Spil aan de Stellingmolen en bij de Heerlijkheid van Papendrecht aan de Kerkbuurt kunnen straks planten en stekjes geruild worden. 

Gooi geen bruikbare tuinplanten meer weg!

Mensen die plantjes, bolletjes en stekjes over hebben, hoeven die niet weg te gooien. Als een plant te groot geworden is, past die vast wel in een andere tuin. Heb je gezaaid, maar veel te veel plantjes? Voorkom dat nog bruikbare planten en stekjes worden weggegooid. Maak een ander blij, via de ruiltuin. Doe samen duurzaam! Kom je ook tuinplanten bij ons brengen? 

Aan het ruilen van planten zijn geen kosten verbonden. Er wordt ook geen vergoeding gegeven voor ingeleverde planten. Zo wordt het vervangen van tegels door planten voor iedereen mogelijk. 

Help de ruiltuinen starten en kom planten inleveren!

Om te starten willen we Papendrechters vragen bruikbare planten te komen inleveren. Iedereen kan bij Tuin van De Spil of bij de Heerlijkheid planten inleveren. Ruilen betekent niet dat je ook iets mee moet nemen, maar het mag wel. 

Meer informatie

Meer informatie en de spelregels vind je op www.puurpapendrecht.nl/groep/ruiltuinen-in-papendrecht