Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Willem de Zwijger
1 december 2018

Brugklasleerlingen van de Willem doen mee aan de Lego League

Vrijdag 23 november deden drie brugklasleerlingen van het Willem de Zwijger College mee aan de Lego League wedstrijd op de RDM campus in Rotterdam. Dit is een internationale robotica wedstrijd waaraan 250.000 scholieren uit 70 landen meedoen. De beste teams uit de regio gaan naar de Benelux-finale in Eindhoven op 16 februari.

Het thema voor dit jaar is ruimte- en ruimtevaart. Hierbij hoorde de opdracht van het maken van een robot-auto, die zo geprogrammeerd moest worden, dat deze verschillende opdrachten (missies) kon uitvoeren. Dit moest in een razend tempo gebeuren: de deelnemers hadden maar tweeënhalve minuut de tijd.

Ondanks hun enorme fanatisme en doorzettingsvermogen viel dit trio niet in de prijzen. Maar Malik, Mohamad en Anouk waren unaniem van mening: “Meedoen is belangrijker dan winnen!’