Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Ontvangen pakketjes OPLICHTERS!

Let op, er zijn de laatste tijd oplichters actief die pakketjes laten afleveren. Er zijn op dit moment al drie gevallen bij ons bekend, allemaal in Papendrecht.

Gisteren werd er bij een woning in de Randwijk aangebeld door twee jongens van een jaar of 17-20 met het verhaal dat er een pakketje verkeerd zou zijn afgeleverd door de pakketbezorger. Ze bleven erop aandringen dat het pakketje was afgeleverd en zijn uiteindelijk na een grote mond weggegaan met de mededeling dat ze zouden terugkomen. De bewoners zijn niet in deze oplichtingstruc getrapt en hebben direct de politie gebeld.

Dit is een bekende oplichterstruc! Het werk zo; een pakketje wordt bij u afgeleverd met daarop uw adresgegevens maar vaak met andere naam. De oplichters komen vervolgens mij u aan de deur met een warrig verhaal dat het pakketje per ongeluk bij u zou zijn bezorgd. Het pakketje is echter besteld bij een webshop met de optie 'achteraf betalen', waardoor de webshop bij u terecht komt voor de betaling. 

Accepteer nooit een pakketje met uw adres maar met een andere naam. Weiger het pakketje aan de deur of neem contact op met de afzender. Maar geef het in ieder geval nooit af aan iemand die het komt ophalen met een goede smoes, maar bel direct de politie. Dit zijn criminelen en horen in de boeien!


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.