PuurPapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Pure Papendrechter

Interview PuurPapendrecht

Dit keer een interview met Corrie Verschoor-Spruit. De stuwende kracht achter de Activiteitengroep Gerbrandy!

Zoals te verwachten is Corrie een echte Papendrechter. Hier geboren en getogen, met een korte uitstap naar Alblasserdam, heeft zij altijd in Papendrecht gewoond.

Van jongst af aan heeft zij altijd gewerkt en de laatste 17 jaar bij de ASVZ de Merwebolder in Sliedrecht als activiteitenbegeleidster.


Op een bepaald moment is zij in de Gerbrandy gaan wonen. Daar zag zij , door het vertrek van BWI, dat bewoners eigenlijk geen activiteiten meer konden doen. Er waren diverse zalen, maar deze stonden leeg. In 2015 is zij gestart met het organiseren van een Paasbrunch. Al snel volgden meer activiteiten zoals:

Haringparty, mosselavond,BBQ , koffieochtenden, biljarten, sjoelen, kaarten. Corrie is gestart met 1 vrijwilliger. Zij heeft met Woonkracht10 afspraken gemaakt over het huren/beheren van de zaal. Er is dus een gebruikersovereenkomst met Woonkracht10.


Uiteindelijk is Activiteitengroep Gerbrandy ontstaan. Het is een vereniging en is ingeschreven bij de kamer van koophandel. De diverse activiteiten worden bezocht door de bewoners van de Gerbrandy, maar inmiddels zijn er ook wel bewoners uit de wijk Middenpolder die komen voor een potje biljart of klaverjassen.

Alles wordt bekostigd door de opbrengsten van de koffie, drankjes en de kleine bijdragen die er soms gevraagd worden bij een activiteit.

Maar het doel is om alles zo laagdrempelig te houden en zoveel mogelijk bewoners van de Gerbrandy te ontvangen.

Corrie vertelt over wat er allemaal bij komt kijken om zo’n activiteitengroep draaiend te houden.

Inmiddels 5 vrijwilligers zijn er , waarvan 2  de cursus Sociale Hygiëne hebben gehad en de andere hebben verantwoord alcohol schenken gehad. Het regelen van inkopen doen, rooster maken van alle activiteiten, voorbereiden van de activiteiten en zeker belangrijk het hebben van genoeg vrijwilligers om alles draaiend te houden.

Trouwens ook de creatieve activiteiten mogen natuurlijk niet vergeten worden, zoals:

Kaarten maken, boetseren o.l.v een beeldhouwster, muziek door diverse bandjes (onder andere  de Pontonniers).

Door haar lichamelijke klachten lukt het Corrie (helaas) niet meer om alles te blijven doen. Gelukkig zijn er wel 3 vrijwilligers die een groot deel over gaan nemen. Dit willen ze in elk geval voor een half jaar gaan proberen. En Corrie blijft betrokken op de achtergrond.


Dus heeft u na het lezen van dit interview het idee, he dat lijkt mij leuk om te gaan helpen op een middag of ochtend (zie programma ) laat het weten aan Corrie!!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.