PuurPapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Rust en gezelligheid

Column geschreven door Judith Marinisse-de Borst, geplaatst in het Papendrechts Nieuwsblad

Wat een klein jaar geleden begon als een burgerinitiatief staat inmiddels als een huis, Odensehuis Papendrecht is, na een korte proefperiode, sinds oktober afgelopen jaar niet meer weg te denken in Papendrecht. Het Odensehuis telt landelijk zo'n 30 huizen dus het concept was niet onbekend, maar wel in onze regio. Een plek waar iedereen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen mag binnenlopen met of zonder zijn of haar mantelzorger. " Maar is dat dan niet hetzelfde als een dagopvang" is een veelgehoorde vraag, die niet vreemd is omdat 'dagopvang' bij de meesten wel bekend is, maar het inloophuis voor onze doelgroep relatief onbekend is. Voor de reguliere dagopvang is een indicatie nodig, voor het Odensehuis is die niet nodig. Bij ons komen mensen die behoefte hebben aan houvast, aan gewoon even iets anders en vooral onder de mensen zijn. Het is daarom ook een plek voor mantelzorgers, en dat kan iedereen zijn; de partner, een vriend(in), een kleinzoon etc. Zij zorgen dagelijks voor onze gasten en voor hen is het Odensehuis ook een plek van rust. Onze gasten puzzelen, sjoelen, drinken koffie, gebruiken de lunch, schilderen of zitten gewoon lekker op de bank. De mantelzorger heeft even 'de handen vrij', want laten we niet uit het oog verliezen dat mantelzorgen dankbaar werk is, maar ook een grote wissel trekt.

Veel gasten

We zijn dan ook blij dat we veel gasten kunnen begroeten in de gezellige huiskamer aan de Gerbrandystraat (residence Gerbrandy).  Nu nog even alleen op maandag en donderdag, maar vanaf 1 april ook op dinsdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur. En nee, u hoeft niet de hele dag te komen, want het Odensehuis is een inloophuis, dus loop binnen wanneer u wilt: u doet en laat wat u wilt, er hoeft niets, er kan veel. Op onze website www.odensehuispapendrecht.nl, waar u zich ook kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief, kunt u zien welke activiteiten er worden georganiseerd. Graag tot ziens!

Judith Marinissen-de BorstBrowser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.