Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Puurpapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Willem de Zwijger
2 november 2018

Zet je licht aan!

Van techniekdocent Gijs Rolloos

Op dinsdag 30 oktober was het Technisch Paviljoen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht omgetoverd in een grote fietswerkplaats.

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent.

De leerlingen van  4 VMBO Basis/Kader hebben –onder toeziend oog van hun docenten- de fietsen van alle brugklasleerlingen gecontroleerd.

Er werd niet alleen gekeken naar de verlichting, maar ook naar de technische staat van de fiets. Kleine reparaties zijn ter plekke uitgevoerd.

Van de ANWB kreeg ‘het technische team’ een toolkit met gereedschap om de fietsen van leerlingen te controleren en te repareren.

Het Willem de Zwijger College vindt het erg belangrijk dat haar scholieren –ook al beginnen de lessen m.i.v. dit schooljaar twintig minuten later- veilig naar school fietsen!