Ruiltuin bij De Tuin van de Spil


De Tuin van de Spil is ook een ruiltuin!

Kom planten, stekjes en inleveren en maak een ander blij met planten die niet meer passen in je eigen tuin. Ruilen = een plant een andere plek geven in Papendrecht.

Inleveren
Inleveren kan in de inleverbak of ruiltuinkast bij de Tuin van de Spil, Stellingmolen 176, of in de inleverbak bij de Heerlijkheid. De ruiltuinen werken samen.

De inleverbak

Waar kun je jou stekjes, planten of zaden inleveren en neerzetten? 

  • Wandel door één van de hekjes de tuin in.
  • Loop onder onze roestvrijstalen boog door, langs de bonenstaken.  de boog richting de inleverbak van de ruiltuin bij De Tuin van de Spil.
  • De ruiltuinbak is in de linkerhoek, achter de bonenstaken. 
  • De ruiltuinkast staat achter de ruiltuinbak.

Kleine planten kunnen in de ruiltuinkast. Grote planten mogen in de vierkante bak. De beheerder en de vrijwilligers vinden jouw ingeleverde planten daar vanzelf. 

Alles in deze inleverbak en in de ruiltuinkast mag gratis mee naar een andere tuin. 

Voortuin en binnentuin (patio)
De voortuin van De Tuin van de Spil is openbaar gebied. Er zijn meerdere huurders van het wijkgebouw. Er is ook een patio en die is op dinsdag en donderdag toegankelijk.

Inleveren of ophalen kan op dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur aan de Stellingmolen 176, Papendrecht, maar ook op elk moment. De voortuin is openbaar gebied. Dinsdag en donderdag is er altijd iemand aanwezig op het adres Stellingmolen 176, bij Inloop de Spil.

Spelregels
Lees hier de spelregels van de ruiltuinen.

Heb je een plant voor de ruiltuin? Of wil je ophalen?
Stuur een berichtje!
Neem contact op met Meta en stuur haar nu een contactverzoek via PuurPapendrecht of mail naar of reageer via berichtjes op Facebook: https://www.facebook.com/spiltuinpapendrecht/