PuurPapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

column Odensehuis in het Papendrechts NieuwsbladColumn geschreven door Judith Marinisse-de Borst

We hadden in onze vorige column al verteld dat het Odensehuis een succes is gebleken. Dat wijst er op dat er veel behoefte is aan een inloophuis waar iedereen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen mag binnenlopen met of zonder zijn/haar mantelzorger.

We zijn dan ook verheugd dat er al vanaf 1 maart a.s. een extra bezoekdag is. Naast maandag en donderdag zal het Odensehuis vanaf deze datum ook op dinsdag toegankelijk zijn tussen 10.00 en 15.00 uur. Het betekent echter wel dat we naarstig op zoek zijn naar vrijwilligers, ook wel gastheren-en vrouwen. Want het inloophuis is ook even een rustpunt voor mantelzorgers; hij of zij kan even iets voor zichzelf doen terwijl de gasten 1-op-1 een vrijwilliger bij zich hebben die hen helpt, samen schildert, puzzelt, praat of een wandeling gaat maken.

Vrijwilligerswerk is dankbaar

Onze vrijwilligers geven aan dat ze het 'werk' heel erg dankbaar vinden. "Vrijwilliger zijn bij het Odensehuis geeft me het gevoel dat ik nodig ben en dat mensen dankbaar zijn voor wat ik met hen doe, als is dat maar een luisterend oor te zijn ". Een andere vrijwilliger gaf aan dat het ook gewoon gezellig is in het huis. "Er wordt veel gelachen en je ziet dat de gasten, maar ook de mantelzorgers, plezier hebben". Het is een van de belangrijkste eigenschappen van het Odensehuis: je thuis voelen in een ongedwongen sfeer waar niets hoeft en veel mag.

Aanmelden?

Iedereen kan vrijwilliger zijn bij het Odensehuis; jong, oud, man, vrouw, en uiteraard beschikbaar op één van openingsdagen en -tijden. Wilt u eens komen 'proeven' en weten welke mogelijkheden er zijn? Loop dan gewoon binnen bij het Odensehuis, op de begane grond in flatgebouw Residence Gerbrandy, P.S. Gerbrandystraat 31 , Papendrecht. Of kijk op www.odensehuispapendrecht.nl, waar u zich ook kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief. Graag tot ziens!

Judith Marinisse-de Borst

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.