PORTPROEVERIJ
We proeven gezamenlijk de verschillende soorten port en gaan in op veel voorkomende vragen:
Wat is het? Hoe wordt het gemaakt? Welke smaken zijn er? Hoe lang kun je port bewaren? Wat is het verschil tussen Ruby en Tawny? Wat is een Vintage Port? Er is ruimte voor proeven, genieten, gezelligheid en informatie. Een zeer leerzame, lekkere en heel gezellige workshop!
Vrijdagavond 13 december van 19.00 - 22.00 uur
Prijs: € 27,50, plus € 15,- voor de port.
Docent: Roelof Weekhout
STRESSVRIJ KERSTDINER EN WIJNEN
U serveert dit jaar een perfect Kerstdiner zonder stress.
Chef Benno en vinoloog Roelof slaan ook dit jaar weer de handen ineen om u helemaal te ontzorgen voor het komende kerstdiner. Samen met Benno kookt u verrukkelijke gerechten die verrassend eenvoudig blijken en tijdens de kerstdagen in een mum van tijd op tafel staan. Roelof heeft bij drie grote supermarktketens alvast de kerstwijnen uitgezocht en gezamenlijk proeven we bij elk gerecht drie verschillende wijnen.
Zaterdag 14 december van 16.00 - 21.00 uur
Prijs: € 52,00, plus € 25,- voor de ingrediënten en wijnen
Docenten: Benno Gunsink en Roelof Weekhout.
WORKSHOP AMUSES
Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is dit een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. Het woord amuse komt uit het Frans, en betekent letterlijk vermaak (voor de mond). Tijdens deze workshop leert u diverse amuses bereiden en leuk opmaken.
Woensdag 18 december van 18.30 uur tot 22:00 uur
Prijs € 38,-, plus € 15,- ingrediënten
Docent: Rowdy Muller