Zomer en barbecueën horen een beetje bij elkaar. Helaas bevat de rook van een barbecue schadelijke stoffen voor uzelf en uw omgeving. Daarom hier enkele tips op een rij voor verantwoord barbecueën:
- Een gas- of elektrische barbecue produceert veel minder rook.
- Kies met een traditionele barbecue voor kokosbriketten of gezuiverd houtskool. Deze veroorzaken minder rook en branden langer dan normale.
- Gebruik bruine eco-aanmaakblokjes, deze zijn geurloos en niet giftig.
- Leg de blokjes bovenop de (kokos)briketten en de houtskool om rookvorming te voorkomen
- Steek de barbecue minstens een uur van tevoren aan. Dit geldt natuurlijk niet voor een gas- of elektrische barbecue.
- Voorkom dat vet of marinade op de hete kolen druipt en vang het op met een geperforeerde aluminium barbecueschaal op het grillrooster.
- Laat uw barbecue rustig uitdoven.
- Houd rekening met de windrichting en zorg dat u en uw buren niet in de rook zitten, plaats de barbecue zo dat geur- en rookoverlast tot een minimum beperkt blijft.
- Windstil? Liever niet BBQ'en. Ongezond fijnstof blijft dan hangen en u ademt het dan te veel in.
zorg dat u en uw buren niet in de rook zitten, plaats de barbecue zo dat geur- en rookoverlast tot een minimum beperkt blijft.
Windstil? Liever niet BBQ'en. Ongezond fijnstof blijft dan hangen en u ademt het dan te veel in.