PuurPapendrecht.nl

Inloggen of inschrijven

Netwerk AED's Papendrecht dekkendPapendrecht heeft nu een volledig dekkend netwerk van AED's oftewel defibrillators. Vrijwilligers van de stichting HartSlagNu Papendrecht - met hulp van de gemeente en de Rotary Club Papendrecht - hebben dat voor elkaar gebokst. Wethouder Kees de Ruijter dankte de vrijwilligers voor hun inzet en de resultaten.

Burgerhulpverleners die zijn aangesloten bij HartSlagNu (het landelijk oproepsysteem voor reanimatie) kunnen sinds de zomer van 2018 overal in Nederland worden opgeroepen bij een 112-melding van een hartstilstand. Eind 2016 startte op verzoek van de gemeente ook in Papendrecht een werkgroep om hierbij aan te sluiten. Er werden twee doelen gesteld: minimaal 1% van de bevolking van Papendrecht is als burgerhulpverlener aangemeld en de gemeente heeft een volledige dekking met AED’s binnen een straal van 500 meter van elkaar.

Het bestuur van de stichting vertelt trots dat deze doelen ruimschoots bereikt heeft: ‘In Papendrecht zijn de AED’s zelfs binnen een straal van 300 meter van elkaar te vinden zijn en 1,5% van de bevolking aangemeld. Ook veel bedrijven hebben hun AED beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er AED’s die binnen bepaalde tijden beschikbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens de openingstijden van een winkel.’

'We zijn er echt voor de inwoners en proberen samen met hen en met de beschikbare middelen Papendrecht hartveilig te maken en te houden. We hebben inmiddels meer dan 500 burgerhulpverleners en 34 aangemelde AED's. "Samen met u voor een Hartveilig Papendrecht" is dan ook ons motto. Hulp is op alle manieren welkom. Kunt u reanimeren, meld u dan aan als burgerhulpverlener. Kunt u nog niet reanimeren en wilt u dit leren? In het najaar start de stichting met reanimatielessen. Meer informatie vindt u op http://bit.ly/30CtVSI, per email kunt u ons bereiken via .'

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.